Putman Groep

Circulaire grondstoffen

Herwinnen van hoogwaardige grondstoffen

Grondstoffen voor een duurzame, circulaire economie

We sorteren, breken en recyclen bouwpuin en sloopafval. De meeste ingezamelde bouwmaterialen kunnen we recyclen. Dit worden hoogwaardige circulaire grondstoffen die primaire grondstoffen kunnen vervangen. Het proces, de kennis en kwaliteitsbewaking hebben we in eigen huis. We leveren circulaire grondstoffen per as en per schip in voornamelijk Gelderland, Noord-Limburg en Noord- & Oost-Brabant.

End-of-life bouwmaterialen die we recyclen

Bij Putman kunt u onder andere terecht voor het recyclen van betonpuin en gemengde puin. Daarnaast recyclen we asfalt en andere niet-vormgegeven bouwstoffen zoals oude funderingen en ballastmateriaal.

Lees hier meer over acceptatie van materialen.

Circulaire grondstoffen voor beton, GWW en asfaltindustrie

Circulaire grondstoffen
voor betonmortelcentrales en betonfabrieken

We hebben drie decennia ervaring met recycling van steenachtige afvalstromen zoals beton- en metselwerkpuin, oude funderingsmaterialen en asfalt uit de wegenbouw. De recyclaten met lage MKI-waarde worden gebruikt als hoogwaardige, circulaire zand- en grindvervangers.

Bekijk onze soorten
  • Gewassen granulaten

Circulaire grondstoffen
voor GWW en asfaltindustrie

We hebben een grote opslagcapaciteit voor ongebroken puin en gebroken producten in diverse gradaties van korrelgrootte. Met onze kennis in de afzet van granulaten in de GWW en asfaltindustrie kunnen we u adviseren over toepassingen, productkwaliteit, circulariteit en MKI-waarden.

Bekijk onze soorten
  • (Mengsels van) granulaten voor de wegenbouw
  • Menggranulaat voor sportvelden
  • Drainagemateriaal
  • Gewassen funderingslagen

Circulaire en CO₂-besparende wegenbouwbetonproducten

Met eigen gerecyclede circulaire bouwstofgranulaten produceren we met onze granulaatmenger producten voor hoogwaardige wegenbouwbeton, gestabiliseerde funderingsbeton en Multiblokken. Onze producten voldoen aan de duurzaamheidseisen van gemeenten en provincies zoals het Duurzaam Moederbestek.

Bekijk onze soorten
  • Stelspecie
  • Stampbeton
  • Wegenbouwbeton (o.a. fietspadbeton) en betonmortel (fundatie en kleine vloeren)
  • Multiblokken

Kwaliteit als grondslag

De Putman Groep

We optimaliseren onze producten en diensten continu. Wij hebben meerdere schakels in de grondstofketens in eigen beheer. Daarmee hebben we grip op het verbeteren van milieuprestaties, het leveren van maatschappelijke waarde én focus op kwaliteit.