Putman Groep

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

shape

Milieu, medewerkers en omgeving

CO₂-voetafdruk verkleinen

Sinds 2008 verkleinen we onze ecologische voetafdruk van de grondstofwinning en recycling substantieel. Onze installaties zijn volledig geëlektrificeerd. De bedrijfsvoering is inmiddels aardgasvrij en het recyclingproces (breken en sorteren) draait grotendeels op stroom van eigen zonnepanelen.

Grondstoffen en logistiek Putman Groep

Wij leveren grondstoffen met een lage MKI-waarde. Niet alleen voor primair zand en grind maar ook voor circulaire grondstoffen. Daarnaast hebben we diverse ESG-data inzichtelijk voor o.a. de CSRD-rapportages van onze klanten.

Medewerkers

Het leveren van kwaliteit is een basisvoorwaarde voor hoe we werken. We investeren dan ook in het opleiden en begeleiden van betrokken vakmensen. Daarbij zijn veiligheid en het welzijn van onze medewerkers belangrijke factoren. We werken met veilig en state-of-the-art materieel en stimuleren we onze mensen om processen te optimaliseren en te verduurzamen.

voet2

We zijn een erkend leerbedrijf. Medewerkers van Putman herken je aan een open houding en een stevige dosis ondernemersdrift. We hanteren korte lijnen en komen onze afspraken na. Betrokkenheid en integriteit vormen de basis van ons handelen.

Omgeving

We zijn onderdeel van onze omgeving. Daarom onderhouden we intensief contact met diverse belanghebbenden en investeren we in een onderhouden aanzicht. Onze grondstofwinning in Kalkar Duitsland, gaat samen met natuurontwikkeling en recreatie rondom het projectgebied van Kieswerk Wissel.

DSC02682

Grenzend aan onze locatie in Westervoort ligt het natuurgebied Driegaarden. De heuvel in dit gebied is een, in de jaren ’90 door ons volledig gesaneerde stortplaats, ook wel de ‘bult van Putman’ door de omgeving genoemd. Dit terrein werd in 2018 door ons geschonken aan Natuurmonumenten. Inmiddels is het onderdeel van een groot natuurgebied, toegankelijk voor de omgeving. Vanaf de heuvel hebben wandelaars een schitterend uitzicht op de Uiterwaarden en de IJssel.

Maatschappelijke betrokkenheid

We ondersteunen meerdere maatschappelijke initiatieven, vaak met een langdurig karakter. We willen hiermee een duurzame relatie met onze lokale, regionale en (inter)nationale omgeving opbouwen.

Save the Children offers psychosocial support and child friendly spaces for those affected by the earthquake. Adiyaman Province, Türkiye. © Jordi Matas/Save the Children

Save the children - Child emergency/Friendly Spaces

Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Wereldwijd worden kinderen in kwetsbare situaties geholpen uit noodsituaties zoals een (natuur)ramp, oorlog of chronische armoede. Vanuit Putman ondersteunen we het project Child Emergency/Friendly Spaces. Hiermee dragen we bij aan het verwerken van fysieke en mentale problemen van kinderen.

mvo maatschappelijk

Stichting VSO - bouwen aan een eerlijke wereld

De stichting VSO werkt aan ontwikkeling in de armste gebieden van Afrika en Azië. De stichting brengt mensen met verschillende achtergronden samen om te werken aan blijvende verandering en een eerlijke wereld met gelijke kansen en rechten voor iedereen. Onze bijdrage kwam ten goede aan de opvang van Rohingya vluchtelingen.

Foto Naan kuse

N/a'an ku se Foundation - natuurbehoud door innovatie

Bij N/a’an ku in Namibië wordt met trots en passie gewerkt aan de conservatie van de wilde dieren, landschappen en unieke culturen. We hebben verschillende projecten ondersteund.

kuse
9. Tafel Kalkar afbeelding

Tafel Kalkar - levensmiddelen redden, mensen helpen

Levensmiddelen redden, mensen helpen. Dat is het motto van de club van vrijwilligers van Tafel Kalkar. Elke dag wordt voedsel verzameld in winkels dat anders weggegooid zouden worden. Dit voedsel komt ten goede aan mensen die niet of moeilijk kunnen rondkomen. Vanuit Putman, Kieswerk Wissel zijn we sinds 2010 betrokken bij dit initiatief.

Financiële ondersteuning inwoners Arnhem

Dullertsstichting - financiële hulp inwoners Arnhem e.o.

‘Helpen waar hulp nodig is’ is het doel van de Dullertsstichting. Inwoners van Arnhem en omgeving krijgen een financieel steuntje in de rug om mee te kunnen blijven draaien in de samenleving.

Goede doelen

die wij ondersteunen