Primaire grondstoffen: zand, grind en klei

De winning van zand, grind en klei wordt door Kieswerk Wissel, onderdeel van Putman Groep b.v., verzorgd.
In Wissel, bij Kalkar (D), wordt gewerkt met geavanceerde winwerktuigen die over een geheel geautomatiseerde classificeerinstallaties beschikken.

Productie op klantspecificatie

In Wissel produceert Putman diverse soorten zand en grind afhankelijk van de door de opdrachtgever gewenste specificatie. De hoogwaardige producten zijn geschikt voor toepassing in de asfalt- en betonindustrie. De hoogwaardige kleiige toplaag wordt onder andere bij steenfabrieken en bij (lokale) dijkverzwaringen ingezet.

Maatschappelijk verantwoord grondstoffenwinning

Kieswerk Wissel streeft naar een maximale balans tussen de natuur en grondstoffenbehoefte van de mens. Het zand en grind wordt met minimaal gebruik van fossiele brandstoffen gewonnen. De gehele zandzuiginstallatie, classificeerinstallatie en scheepsverlading is volledig op groene stroom aangedreven. Onze lokale medewerkers zijn constant op zoek naar innovatieve wijzen om efficiënter te werken ten behoeve van maximale scheiding van zand- en grindsoorten en zo in te gaan op CO² besparende betonmengsel/asfalt ontwerpen van onze afnemers. Op basis van haar brede kijk op de natuurlijke omgeving krijgen de grond- en watergebieden na ontginning een bestemming als natuurbiotoop of worden geschikt gemaakt voor recreatieve doeleinden.


Producten en diensten

De onderstaande producten zijn onze standaardsoorten. De prestatieverklaringen zijn zichtbaar onder ‘Downloads’. Op aanvraag zijn ook verschillende specifieke mengverhoudingen mogelijk.

– Rijnzand 0-1 
– Rijnzand 0-2
– Rijnzand 0-4   
– Rijnzand 0-8
      
– Betonzand 0-16   
– Betonzand 0-31,5   
      
– Rijngrind 2-6      
– Rijngrind 2-8      
– Rijngrind 4-8
– Rijngrind 4-16
– Rijngrind 4-31,5
– Rijngrind 8-16  
– Rijngrind 16-32 
      
– Overkorrel 30-120     
      
– Vulzand     
– Roof/Klei
          
Certificaten/certificeringen

Het kwaliteits- en milieumanagementsysteem van Kieswerk Wissel GmbH is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Daarnaast heeft Kieswerk Wissel GmbH op het gebied van duurzaamheid het Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat behaald.

De kwaliteit van het productieproces en de output zijn gewaarborgd door middel van onderstaande certificaten (zie ‘Downloads’)
– KOMO productcertificaat
– NL BSB productcertificaat
– Benor 0-1, 0-2, 0-4, 2-8, 4-16, 4-32, 8-16
– CE 2+